Blog

Antwoord op de koolstofkorrels die ik gebruik.

Gebruikerswaardering: 1 / 5

Ster actiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Vaak krijg ik de opmerking; Ik kan koolstofkorrels goedkoper aanschaffen. Dat Klopt, Maar deze hebben NIET juiste werking om de chemische dampen te kunnen absorberen!

Ter info: Vergelijk een koolstofkorrel met een pacman. Deze wil constant dampen absorberen, tot het moment dat deze geheel verzadigd zijn, dan doen ze niets meer. Dus koolstof heeft niet het eeuwig leven. Zoals ik aangeef heeft een gemiddelde nagelstylist 2 kg koolstofkorrels per jaar nodig.

Er bestaan heel veel soorten koolstof, afhankelijk voor het gebruik, bv aquarium, afzuigkappen in een woning, verf/spuitcabines, agrarische sector etc etc. Alle soorten hebben hun eigen specifieke eigenschappen om bepaalde dampen/stoffen te kunnen absorberen.

Afhankelijk van de grondstof en de bewerking, dus voor welke eigenschap, van de koolstof bepaald de prijs.

Ik gebruik dus die koolstof, die de dampen van alle vloeibare producten, waar u als nagelstylist mee werkt, kan absorberen. En ja, deze is duurder

Je kunt dus goedkopere via internet bestellen van bv 2 kg voor € 28,= [die bedoeld zijn voor een aquarium, alleen wordt dit er vaak niet bij vermeld ]. Alleen deze werken voor jouw als nagelstylist NIET.

Ik hoop dat bovenstaand duidelijk is.