Blog

Acrylaten: een gevaar voor de longen of niet?

Gebruikerswaardering: 2 / 5

Ster actiefSter actiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Hoe schadelijk zijn acrylaten nou echt voor de longen? Volgens longarts Jos Rooijackers loop je als nagelstylist een groter risico op het ontwikkelen van een 'allergisch beroepsastma'. Dat wordt ook wel een inhalatieallergie genoemd.

Een goed afzuigsysteem is de oplossing: De Pro-GS, Hét afzuigsysteem voor elke nagelstylist. Zuigt al het stof/vijlsel en al de geuren/dampen naar beneden af. Geen hinderlijke geuren en stofoverlast meer voor U en uw klanten in uw salon.

Acrylaten: een gevaar voor de longen of niet?

Zijn de acrylaten die in kunstnagelproducten zitten schadelijk voor de nagelstylist? Volgens longarts Jos Rooijackers lopen nagelstylisten een risico op het ontwikkelen van astma. ‘Maar hoe groot dat risico is, is nooit goed onderzocht’, zegt Rooijackers. De stoffen die astma kunnen veroorzaken zijn de zogenaamde acrylaten. ‘Het gaat dan om de meth-, di- en cyanoacrylaten.’

Jos Rooijackers is longarts en is werkzaam bij het Nederland Kenniscentrum Arbeid en Longaandoeningen (NKAL). Dit centrum heeft als doel de zorg te verbeteren voor werknemers met een arbeidsgerelateerde longaandoening of die dat risico lopen. Het NKAL is gespecialiseerd in onderzoek op dit gebied, maar het multidisciplinaire team stelt ook diagnoses.

Lees meer.